Cortenstaal Kubus Plantenbak – H50cm

Code: PP2025M
Cortenstaal Kubus Plantenbak – H50cm
< > < >
Cortenstaal Kubus Plantenbak – H50cm
Cortenstaal Kubus Plantenbak – H50cm

Specificaties:

Hoogte 50cm x Breedte 50cm x Diepte 50cm

Gewicht: 9kg

Productinformatie:
  • Beschermlaag – vormt een stabiele, zelf-beschermende roestlaag: geen verf of onderhoud nodig
  • Trendy cortenstaal – behoudt ondanks het geroeste uiterlijk zijn structurele sterkte
  • Kubus plantenbak - perfect in combinatie met uw favoriete planten
  • Heeft een drainage-gat met stop in de bodem, om water in de plantenbak vast te houden of om overtollig water weg te laten lopen
  • Lichtgewicht, veelzijdig en draagbaar – zet het waar u maar wilt
  • Onderhoudsvrij

Deze plantenbak is gemaakt van innovatief cortenstaal. Het ziet in eerste instantie uit als een gewone stalen plantenbak, maar al na een paar dagen ontwikkelt zich op het oppervlak een roest-achtige beschermende laag. Deze laag beschermt tegen verdere roestvorming. Omdat het patroon waarin deze roestlaag gevormd wordt uniek is zijn geen twee plantenbakken qua uiterlijk hetzelfde.

Cortenstaal – Geroest oppervlak met een beschermende laag

Corten is een staalsoort die van nature verweert en een aantrekkelijke beschermende roest laag ontwikkelt. Het klinkt misschien tegenstrijdig, want hoewel het oppervlak tot op zekere hoogte is verroest, beschermt deze laag tegen verdere corrosie. Met andere woorden, het staal maakt gebruik van deze roest om een beschermende laag te vormen. De roest laag ontstaat door de elementen die actief zijn in de legering van het staal. Het materiaal regenereert continu onder invloed van water en zuurstof.

Kubus Plantenbak

Laat uw creativiteit de vrije loop. Zet uw favoriete planten in deze prachtige plantenbak. Deze plantenbak komt door zijn organische en aardse look goed tot zijn recht in tuinen met felgekleurde planten en mooi metselwerk.

De geschiedenis van Cortenstaal

Het Barclays Center in Brooklyn kwam wereldwijd in opspraak door zijn opvallende, organische, verroeste aanblik. Bij de bouw hiervan werd gebruik gemaakt van cortenstaal. Het is een vaak door innovatieve en baanbrekende ontwerpers, architecten en beeldhouwers van over de hele wereld gebruikt materiaal. Oorspronkelijk door United States Steel, in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld voor de bouw van erts treinwagons, maar sindsdien hebben ontwerpers talloze andere toepassingen voor dit materiaal gevonden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in bruggen, treinen, schepen en uitzendtorens - en natuurlijk ook in tuinproducten. Dit eigentijdse materiaal biedt talrijke, verrassende nieuwe mogelijkheden en heeft mensen doen nadenken en doen discussiëren over hoe we dingen ontwerpen en hoe grenzen te verleggen.

Roestproces

De afbeelding links laat zien hoe de plantenbak eruit ziet als hij nieuw bij u bezorgd wordt en voordat de beschermende laag zich is beginnen te vormen. Na een paar dagen zal de beschermende roest laag op het oppervlak zich beginnen te ontwikkelen. U kunt de roestvorming versnellen door het oppervlak in te wrijven met een doek met zout en/of azijn.

Andere Cortenstaal Plantenbakken

Wij hebben een uitgebreid assortiment eigentijdse en stijlvolle cortenstaal plantenbakken, in diverse soorten en maten zodat u een ideale oplossing kunt vinden voor al uw planten, afhankelijk van hun grootte en aantal. Andere maten van dit model zijn te vinden in de tabel hiernaast, evenals enkele links naar onze andere cortenstaal bloembakken en waterelementen, zodat u aan de slag kunt om een indrukwekkend, trendy ontwerp te realiseren.

Alternatieve producten:

Andere maten:

H40cm x D40cm €167,99  €129,99
H50cm x D50cm €154,99

Klik op onderstaande links voor ons volledige assortiment plantenbakken en waterpartijen uit cortenstaal

Drainage-gat met stop

Voor de waterhuishouding heeft elke Cortenstaal Plantenbak een drainage-gat met stop in de bodem. Zo heeft u de keuze om water in de plantenbak vast te houden of overtollig water eruit te laten lopen. Wij kunnen niet 100% garanderen dat elke stop de afvoer volledig waterdicht afsluit.

Let op: Zodra de plantenbak zijn beschermende roest laag begint te ontwikkelen, kunnen er bij aanraking vlekken op kleding etc. komen. Houd hier rekening mee bij het (ver)plaatsen van deze plantenbak.

 
Klanten Feedback

Score: 4.7/5 (3 beoordelingen)

Score: 4/5 Vertalen

"Solid steel planters that are slowly turning a lovely reddish colour."

beoordeeld maandag 24 juli 2017

Score: 5/5 Vertalen

"Produkt wie beschrieben"

beoordeeld dinsdag 31 mei 2016

Score: 5/5 Vertalen

"Excellent product for my patio Birch trees. The Corten Steel has started to take on atmospheric rust after 10 days of being outside."

beoordeeld woensdag 18 mei 2016

Een greep uit ons aanbod

 
1 to 6 (van 6 producten)    Bekijk alles        1