Liz Frances "Lutyens" A-Kwaliteit Teak Tuinbank - 1,5m

Code: FU8261A
Liz Frances "Lutyens" A-Kwaliteit Teak Tuinbank - 1,5m
< > < >
Liz Frances "Lutyens" A-Kwaliteit Teak Tuinbank - 1,5m

Productinformatie:
  • Gemaakt van A-kwaliteit teak - uit het centrale, rijk aan natuurlijke oliën deel van de stam van een volgroeide boom
  • 3 Zitplaatsen , om met vrienden heerlijk in de tuin te ontspannen
  • Armleuningen en licht gebogen zitting voor extra comfort
  • Het teak komt uit door het WNF Wereldwijd Bos & Handels Netwerk (GFTN) initiatief beheerde plantages
Vakkundig schrijnwerk door Liz Frances

  • Pen- en gatverbindingen - de zeer sterke, nauwsluitende verbindingen verzekeren de duurzaamheid van dit meubel
  • Houten deuvels - traditioneel vakmanschap, resulterend in een robuuste bank
  • Messing beslag - slijtvast, sterk en weerbestendig, past goed bij de warme tinten van het teak
Specificaties:
  • Hoogte 104cm
  • Breedte 150cm
  • Diepte 50cm

Teak is de voor de hand liggende keuze voor mooie natuurlijke en slijtvaste houten meubels. De dichte, olierijke nerf beschermt het hout onder andere tegen houtrot en zorgt dat het bestand is tegen barre weersomstandigheden. Voor meubelen in de Liz Frances Premium reeks wordt alleen het beste A kwlaliteit teak gebruikt. Andere hardhoutsoorten kunnen zich eenvoudigweg niet meten met de stevigheid en duurzaamheid van teak, dus waarom genoegen nemen met minder. Voor het vervaardigen van deze zeer duurzame meubels is gebruikt gemaakt van eeuwenoude meubelmaker-technieken, zoals pen-en gatverbindingen en houten deuvels. Deze meubels zijn, vanuit de beste tradities en Brits vakmanschap ontworpen voor comfort en praktisch nut.

A-Kwaliteit Teak

A-Kwaliteit teak is hardhout uit het centrale deel van de stam van een volgroeide boom, het deel met het hoogste gehalte aan natuurlijke teakolie. Het hout voelt glad aan, heeft een gladde dichte nerf, een egale kleur en is rijk aan zelf beschermende oliën. Het is van nature resistent tegen weersinvloeden wat het uitermate geschikt maakt voor gebruik in tuinmeubels. Na verloop van tijd zal het hout, een door teakliefhebbers zeer gewaardeerde zilverachtig verkleuring krijgen, deze verkleuring gaat niet ten koste van de zelfbeschermende kwaliteiten van het hout. A-kwaliteit teak hoeft dus ook niet met conserverende middelen behandelt te worden. Behandel het met een natuurlijke teak olie om de verkleuring tegen te gaaan en de mooie rode kleurtonen te behouden.

Plaats voor 3 Personen

Deze 1,5m brede bank is breed genoeg om 3 personen een comfortabele zitplaats te bieden. De armleuningen aan beide kanten, zijn er niet alleen voor extra comfort, maar zijn ook een uitkomst voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Pen- en gatverbindingen

Dit meubel is gemaakt door gebruik te maken van eeuwenoude en dus door-en-door geteste houtverbindingen. Helaas, worden dit soort verbindingen vanwege de tijd die het kost om ze te maken en de hieraan verbonden kosten tegenwoordig nog maar zelden in de moderne meubelmakerij toegepast. Pen- en gatverbindingen geven houten meubels stevigheid en stabiliteit, maar zorgen er ook voor dat meubelen erg goed bestand zijn tegen de belasting van dagelijks gebruik.

Houten Deuvels

De deuvels in deze meubels dragen bij aan de robuustheid ervan en vertegenwoordigen maar één aspect van het hoge niveau van vakmanschap van dit product. Door de mooie gladde afwerking zijn ze onopvallend effectief.

Hout met een Verantwoorde herkomst - WNF Wereldwijde Bos & Handels Netwerk

Deze meubels zijn op een verantwoorde wijze gemaakt. Het in de constructie gebruikte teak is geproduceerd onder het WWF GFTN initiatief van het Wereld Natuurfonds, dat zich als doel stelt om alle illegale houtkap te stoppen en verbeteringen door te voeren in het bosbeheer. Wij hebben alleen het beste hout gebruikt dat van goed beheerde plantages in Indonesië komt, één van de grootste teak producerende landen. GFTN, dat een WNF-geleid partnerschap is, linkt honderden bedrijven, gemeenschappen, niet-gouvernementele organisaties, en ondernemers in meer dan 30 landen van over de hele wereld aan elkaar. Alleen volgroeide bomen worden gekapt, waardoor niet alleen het hout, maar ook de meubels een betere kwaliteit hebben. Wij zijn dan ook erg trots dat wij volledig voldoen aan de nieuwe 2013 EU Houtwetgeving en dat wij de herkomst van ons hout door het gehele productieproces van de plantage tot aan het eindproduct kunnen traceren.

 

Een greep uit ons aanbod

 
1 to 6 (van 6 producten)    Bekijk alles    1