Installeren van een Elektrische Zonwering

Hoe moet ik de bedrading doen? Moet ik een electricien inschakelen?

Nee, het is niet nodig om een beroeps electricien in te schakelen. De makkelijkste oplossing is om een standaard 13 amp stekker te verbinden en in een standaard stopcontact te steken. Het is ook mogelijk om de schakelaar rechstreeks aan het elektriciteitsnet te verbinden, in veel gevallen kan dit gedaan worden zonder de hulp van een electricien.

Bedienings mogelijkheden: muurschakelaar, afstandsbediening en/of automatische wind sensor

Primrose Nederland biedt u een groot aanbod in variatie en keuze aan in elektrische zonweringen, terwijl de zonweringen makkelijk en goedkoop te installeren zijn. Als u uw zonwering aanschaft kunt u kiezen voor enkel een binnenshuis muurschakelaar of een binnenshuis muurschakelaar met afstandsbedieningen. U kunt ook een optionele wind, zon en regen sensor met uw afstandsbediening set aanschaffen. Het volgende is een samenvatting van hoe de bedrading werkt voor ieder van de bovengenoemde opties.

Overzicht
De zonweringen worden geleverd met een 2,4m elektrische kabel die aan de zonwering is verbonden. Deze kabel bestaat uit vier draden en geeft twee los staande circuits: ťťn circuit is voor het terug trekken van de zonwering en de ander voor het uitrollen van de zonwering. Deze kabel wordt direct verbonden met de muurschakelaar. Een standaard 3m elektrische kabel wordt bijgeleverd, deze kabel gaat van de muurschakelaar naar een stopcontact. U kunt deze 3m standaard elektrische kabel aan een stekker verbinden of direct aan het elektricitetisnet verbinden.


Dit geldt alleen voor een binnenshuis muurschakelaar (zie figuur 1 en 2)

Figuur 1
Figuur 2

De kabel met vier draden die aan de zonwering is verbonden moet worden verbonden met de muurschakelaar die u aan de muur heeft gemonteerd. Leid vervolgens de standaard elektrische kabel naar een stopcontact (zie figuur 1). Dit is relatief makkelijk en vereist geen hulp van een electricien.

Het is een mogelijkheid om de muurschakelaar rechtstreeks aan het elektriciteitsnet te verbinden, het kan zo zijn dat u hiervoor een electricien wilt inschakelen.

Wij leveren met iedere zonwering 5m elektrische kabel. Als u meer kabel nodig heeft kunt u die bij ons kopen of bij een doe-het-zelf zaak.

U zult gaten door uw muur moeten boren om de kabels van de zonwering met de binnenshuis muurschakelaar te verbinden, of u moet een andere manier vinden om de kables met elkaar te verbinden.


Afstandsbediening set (zie figuur 3 en 4)

Figuur 3
Figuur 4

De zonweringen worden geleverd met een 2,4m elektrische kabel die aan de zonwering is verbonden. Deze kabel bestaat uit vier draden en geeft twee los staande circuits: ťťn circuit is voor het terug trekken van de zonwering en de ander voor het uitrollen van de zonwering. Deze kabel moet van de zonwering met de signaal ontvanger doos verbonden worden. Leidt een standaard elektische kabel naar een stopcontact (zie figuur 3). Dit is relatief makkelijk en vereist geen hulp van een electricien.

Het is een mogelijkheid om de muurschakelaar rechtstreeks aan het elektriciteitsnet te verbinden, het kan zo zijn dat u hiervoor een electricien wilt inschakelen.

Wij leveren met iedere zonwering 5m elektrische kabel. Als u meer kabel nodig heeft kunt u die bij ons kopen of bij een doe-het-zelf zaak.


Optionele wind sensor (zie figuur 5)

De sensor bevindt zich op de zonwering en heeft een eigen kabel die verbonden wordt met de signaal ontvanger doos.

Figuur 5Signaal ontvanger doos kan binnen of buiten geplaatst worden. Als u de signaal ontvanger buiten plaatst moet u hem in een waterdichte omgeving plaatsten (AWN5). Wanneer binnenshuis geplaatst zal de kabel van de signaal ontvanger doos door de muur geleid moeten worden.Volledige installatie instructies

Klik hier om de installatie instucties te raadplegen voor al onze elektrische zonweringen