Waterval installatie-instructies

U kunt in 6 stappen uw eigen waterval creëeren:

1. Monteren van de waterval
2. Kies de toevoer
3. Selecteren van de juiste pomp
4. Kiezen van een reservoir
5. Bevestiging van de slang van de pomp naar de waterval
6. Creëer een modern effect met een spiegel


Stap 1 - Hoe monteer ik de waterval?

1. Afwerking
U kunt de waterval in een muur inbouwen. Zorg ervoor dat het oppervlak egaal is en dat u makkelijk bij de toevoer kan komen, aan de onder- of achterkant (afhankelijk van welke toevoer u kiest)

2. Lassen
Wij raden af om gaten te boren in de waterval, vanwege de grote kans op lekkage. Als u de waterval wilt monteren op een metalen oppervlak, is lassen een optie.

3. Lijm
Een sterke lijm kan gebruikt worden om de waterval op een egaal oppervlak te monteren, zoland deze waterproof is, bijv. Evostick nail & seal

Meet eerst het oppervlak op voordat u een maat waterval kiest. Let op: De watervallen verschillen enkel in totale breedte, andere dimensies zijn bij alle watervallen gelijk.

Hoe hoog kan ik de waterval monteren?

U moet in gedachte houden, dat hoe hoger de waterval hangt, des te meer het water spettert en door de wind wordt weggeblazen. The waterkolom heeft ook de neigig smaller te worden naar mate de hoogte toeneemt. Een realistische hoogte is 1,5m, hoewel 2m ook mogelijk is.

Bevestigingssets

Onze bevestigingssets maken het u makkelijk om de waterval te installeren. Alle benodigdheden voor bevestiging worden meegeleverd in de set. Welke sets u nodig heeft is afhankelijk van de breedte van de door u gekozen waterval. Zij de tabel hieronder voor informatie:

Breedte waterval Mondstukken (25mm) Waterregelaar (25mm) Slang (25mm) Meerdere uitlaten Jubilee Clips Prijs
30cm 1 1 2 Meter NVT NVT €€74,99
60cm 1 1 2 Meter NVT NVT €€74,99
90cm 2 2 4 Meter 1 x (2 uitlaten) 3 €€84,99
120cm 3 3 6 Meter 1 x (3 uitlaten) 4 €€89,99
150cm 3 3 6 Meter 1 x (3 uitlaten) 4 €€99,99

De foto hieronder toont u alle verbindsstukken, zoals deze geleverd worden in de sets, enkel de waterregelaar met meerdere uitlaten ontbreekt.

Stap 2 - Kies de toevoer

De volgende stap die u neemt in het creéren van uw waterval, is de toevoer. U heeft de volgende keuzes :

Toevoer via achterkant (Foto links) of
Toevoer via de onderkant (Foto rechts)

De keuze is afhankelijk van hoe u de waterval wilt installeren. Kies voor een toevoer via de achterkant als u bijv. de waterval wilt voeden door een gat in de muur. Een toevoer via de onderkant kunt u voor kiezen als u bijv. de slang omhoog laat komen door de muur of achter een plaat.Stap 3 - Selecteer de juiste pomp

Als u de keuze heeft gemaakt hoe de waterval te monteren en welke toevoer u wilt, is de volgende stap de juiste pomp. Pompen worden over het algemeen beschreven in 'liters per uur' (l/u), de 2 factoren die hier invloed op hebben zijn:
1) Breedte van de waterval en
2) Hoogte (van pomp tot aan de waterval)

De tabel hieronder geeft een overzicht van welke pomp u nodig heeft bij welke breedte waterval op welke hoogte.

Zoek eerst de hoogte op en lees dan van links naar rechts tot u de juiste breedte heeft gevonden. Als voorbeeld: u wilt het water 125cm hoog pompen bij een waterval van 90cm, U heeft hiervoor een pomp nodig met het vermogen van 12000 l/u . Voor een hoogte van 150cm en een waterval van 120cm, heeft de pomp een vermogen van 18000 l/u.

Hieronder de aanbevolen pompen voor een hoogte van 1 meter:


Breedte Aanbevolen pomp
15cm 2000l/u
30cm 4000l/u
60cm 6000l/u
75cm 6000l/u
90cm 10000l/u
120cm 12000l/u
150cm 15000l/u


Step 4 - Kies een Reservoir

Het is belangrijk dat u de juiste grootte reservoir kiest voor uw waterval, omdat u anders water verliest en u water moet bijvullen. Bij het maken van de waterval wilt u zowel de slang als de pomp in het water verbergen. Een mogelijkheid is er om een gat te graven en deze te bedekken met vijverdoek. Wij hebben een assortiment aan reservoirs in meerdere vormen, maten en materialen. Hieronder kunt u dit assortiment zien:

RVS Reservoirs

RVS reservoirs zijn goed te gebruiken voor boven de grond en door hun uiterlijk staan zij zeer mooi in moderne en tradionele tuinen.
Vierkant reservoir Rond/ Ellips reservoir l

Zwart Plastic Reservoir

De plastic reservoirs zijn gemaakt om in de grond te plaatsen en goedkoper dan de RVS varaint. Ook kunt u stenen op het rooster plaatsen.

Step 5 - Slangen

De slang die uit de onder- of achterkant steekt heeft een diameter van ongeveer 3cm (met schroefdraad). Wij leveren 25mm 'mondstukken' die u makkelijk op de slang kunt schroeven. (1 x mondstuk bij 30cm en 60cm, 2 x mondstukken bij 90cm en 3 x mondstukken bij de 120cm en 150cm). Let op: for 90cm en breder heeft u een 2- of 3-wegsplitter nodig, omdat deze watervallen meerdere toegangen hebben.Step 6 - Creëer een modern effect

Spiegels

In onze ervaring geeft het monteren van een waterval op een spiegel een zeer mooi effect. Het vallende water creëert samen met direct zonlicht een mooi spektakel. Wij hebben een assortiment aan spiegels in verschillende maten en kleuren. Klik op de foto's om het assortiment te bekijken.

Om onze gewone spiegels te bekijken Klik hier

Om onze gekleurde spiegels te bekijken Klik hier

Verlichting

U kunt nog meer uit uw waterval halen door gebruik te maken van onze LED verlichtingen.

Stuur ons uw foto's!

Tevreden met uw waterval? Stuur ons een foto... Wij zijn geïnteresseerd om te zien hoe uw waterval er uit ziet. Wij hopen dat u een foto naar ons opstuurd... (klik hier)

Foto's die op de website getoond worden krijgen een cadeaubon van 10 om te besteden bij een volgende aankoop!