< Keer terug naar Schuttingen

Wilgen en Hazelaar Schuttingen

Veel Gestelde VragenMoet ik een conserverend middel gebruiken?
Helemaal niet - veel mensen laten hun schuttingen op een natuurlijke manier naar een mooi grijze kleur verweren. Eventueel kunt u een doorzichtige commercieel verkrijgbare schuttingbeits aanbrengen.

Kunnen de schuttingen op maat gezaagd worden?
De hoogte kan gemakkelijk aangepast worden door de verticale takken op maat te zagen en de onnodige horizontale takken te verwijderen. De schuttingen kunnen door voorzichtig zagen smaller gemaakt worden zů dat de horizontale takken niet los raken. Eventueel kunt u de breedte ook aanpassen door aangrenzende schuttingdelen te laten overlappen.

Wilgen en Hazelaar Schuttingen Hoe zwaar zijn ze?
Hazelaar schuttingen zijn degelijke afscheidingen, en de 1.83cm x 1.83cm maat kan tot 25kg wegen. Wilgen schuttingen zijn lichter en flexibeler.

Hoe sterk zijn de schuttingen?
Zij zijn erg sterk en kunnen enig gewicht dragen. Mits correct geassembleerd moet het mogelijk zijn om dingen zoals spiegels of afbeeldingen aan de schutting op te hangen. Ze zijn veel geschikter voor open terrein dan normale schuttingen, omdat ze wind doorlaten.

Hoe lang kan ik verwachten dat de schuttingen meegaan?
Afhankelijk van de hoeveelheid wind waaraan de schuttingen zijn blootgesteld en hoe stevig ze zijn geÔnstalleerd, kunt u verwachten dat ze gemakkelijk 10 jaar meegaan. Ze zullen gracieus verouderen terwijl ze hun stevigheid behouden.

Is het hout duurzaam?
Hazelaar en Wilgen schuttingen zijn van kreupelhout. Dit betekend dat de takken uitsluitend van jonge bomen gezaagd zijn. Het doel is twee-ledig: om er zeker van te zijn dat de takken flexibel en van redelijk gelijke dikte zijn, en om te zorgen voor meer groei in het volgende jaar. De methoden van vandaag de dag zijn hetzelfde als duizenden jaren geleden toen lokale boeren alleen afzaagden wat ze dat jaar nodig hadden voor hun afscheidingen, in de geruststellende zekerheid verkerend dat er zonodig het volgende jaar meer zal zijn bijgegroeid.

< Keer terug naar Schuttingen