Verweerde Waterwand van Corten- en RVS Staal met Led-verlichting - H1,74m

Code: WF8564EU
Verweerde Waterwand van Corten- en RVS Staal met Led-verlichting - H1,74m
< > < >
Verweerde Waterwand van Corten- en RVS Staal met Led-verlichting - H1,74m

Specificaties:

 • Totale Hoogte (incl. reservoir): 1,74m
 • Breedte: 61cm
 • Wanddikte: 10cm
 • Reservoir Hoogte: 23cm
 • Reservoir Diepte: 26cm
 • Lengte Stroomkabel: ca. 8m
 • Vermogen Pomp: 40W

Productinformatie:
 • Cortenstaal - vormt in de loop der tijd een zelfbeschermende roestlaag; het vereist geen schilderwerk of ander onderhoud, de modieuze roestlaag tast de structurele sterkte niet aan
 • RVS rand - contrasteert mooi met het cortenstaal
 • Oppervlak met bladpatroon - blijft zichtbaar onder de 'cortenroest' laag
 • Extra heldere leds - van kleur veranderend licht - rood, blauw, groen en paars gaan langzaam in elkaar over
 • Inclusief Pomp
 • Gesloten waterkringloop - geen apart reservoir of aansluiting op een waterkraan nodig

Deze waterwand zal in eerste instantie vergelijkbaar zijn met veel andere stalen waterornamenten. Echter, na een paar dagen van gebruik, zal er op het oppervlak een roest-achtige beschermende laag ontstaan. Deze laag zorgt ervoor dat het staal onder het oppervlak niet verder doorroest. Omdat het patroon waarin deze roestlaag gevormd wordt uniek is, zal elk van cortenstaal gemaakt object er qua oppervlak dus ook uniek uitzien. Het bladpatroon zal ook na de vorming van deze roestlaag nog steeds zichtbaar zijn. Inclusief pomp en reservoir, zodat u het binnen 'no time' werkend heeft.
Het heeft een gesloten waterkringloop, er is dus geen wateraansluiting of apart reservoir nodig.
De geïntegreerde led-verlichting brengt het in het donker tot leven door het water dat langs de wnad naar beneden stroomt te verlichten.

Cortenstaal - Geroest oppervlak met een beschermende laag

Corten is een staalsoort die natuurlijk verweert en daarbij een aantrekkelijke beschermende roest laag ontwikkelt. Het is paradoxaal, want hoewel het oppervlak tot op zekere hoogte is verroest, beschermt deze laag tegen verdere corrosie. Met andere woorden, het staal maakt gebruik van deze roest om een beschermende laag te vormen. Deze beschermende laag onstaat als gevolg van de elementen die actief zijn in de legering van het staal en regenereert continu onder invloed van water en zuurstof.

Bladpatroon Oppervlak

Het decoratieve bladpatroon geeft het oppervlak extra textuur. Ondanks dat 'corten roest' zich over en rondom het patroon ontwikkelt, blijft dit patroon duidelijk zichtbaar. De bladeren kanaliseren het water in verschillende richtingen omlaag - kortom een echte blikvanger voor uw tuin.

RVS Rand - Type 304

De rvs rand omkadert de cortenstalen wand.De combinatie van rvs- en cortenstaal levert een mooi contrast op en de reflecterende eigenschappen van rvs komen in het donker met ingeschakelde verlichting extra goed tot uitdrukking.

Extra heldere van kleur veranderende leds

De veelkleurige leds zitten in de voet van de wand, om het naar beneden stromende water te verlichten. Ze vervagen langzaam van rood naar blauw naar groen en naar paars, wat er in het donker werkelijk spectaculair uitziet.

Roestvormend Proces

De afbeeldingen op deze pagina laten zien hoe de watermuur er na ongeveer een week gebruik uitziet. Bij aflevering zal de muur er net zo uitzien als elk ander stalen waterornament, echter na een paar dagen zal de beschermende roestlaag op het oppervlak zich beginnen te ontwikkelen. Als u wilt, kunt u dit proces versnellen door het oppervlak in te wrijven met een doek met zout en/of azijn. De rand zal uiteraard het glanzende rvs uiterlijk behouden.

 

Een greep uit ons aanbod

 
1 to 6 (van 6 producten)    Bekijk alles    1